Kanal D a iesit din grila must carry. Cine vrea sa difuzeze productiile turcesti, trebuie sa plateasca
Kanal D a iesit din grila must carry. Postul a informat companiile de cablu de ieșirea din lista must carry, a posturilor libere la retransmisie. Informația a fost confirmată de reprezentanții Kanal D. Operatorii de cablu vor trebui să plătească pentru a avea postul Kanal D în grile.
Iesirea a avut loc la 1 ianuarie 2019. Va prezentam o parte din comunicatul oficial emis de Kanal D Romania: „Cu o pozitie puternica si consolidata pe piata media din Romania, oferind publicului programe de succes, ca urmare a unor investitii majore in continut, Kanal D isi schimba strategia de distributie si renunta la regimul must carry, de la 1 ianuarie 2019”, arată aceștia în comunicatul de presă.
Kanal D a iesit din grila must carry pe 1 ianuarie 2019
La fel s-a întâmplat și în cazul Antenelor, în vara anului 2018. La momentul respectiv, posturile Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV și Antena 3 au ieșit din lista programelor libere la retransmisie. Pro TV și posturile din grup au ieșit din must carry in 2013, informeaza paginademedia.ro.
Posturi TV must carry 2018:
- Romania TV
- Prima TV
- National TV
- B1 TV
- Realitatea TV
- Digi 24
- Favorit TV
- Kiss TV
- Trinitas TV
- Taraf TV
- U Tv
- TV H
- National 24 Plus
- Music Channel
- Inedit TV
- Hit Music
- TV Neptun
- Nasul TV
- Speranta TV
- TVSudEst
- Alfa Omega Tv
- Credo TV
- Travel Mix
- Telestar 1
- eStrada
La lista se adaugă și posturile TVR 1, TVR 2, TVR 3 și regionalele postului public, dar și TV5 și Moldova 1.
Ce este must carry la TV
Principiul must carry este prevăzut de Legea Audiovizualului, la articolul 82, potrivit căruia „Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice (…) are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte.”